20 de lucruri pe care le-am învățat până la 20 de ani (2)

adelina 9 iulie 2016

11. Acceptă critica. Nu te simți ofensat atunci când cineva te corectează sau îți atrage atenția. De multe ori acea persoană nu are intenții rele. Profesorul care e sever nu e oaia cea neagră, ci o persoană care vrea să te ajute să devii cea mai bună versiune a ta.

12. Nu te subestima( dar nici supraaprecia). Scoate-ți din cap ideea că x și y e mai bun decât tine. Cu siguranță și tu poți învăța să faci orice îți dorești.

13. Fii recunoscător. Acest lucru nu înseamnă neapărat să te mulțumești cu puțin. De multe ori nici nu ne dăm seama cât suntem de norocoși, mai ales când suntem adolescenți și avem impresia că tot ce avem ni se cuvine.

14. E normal să fii nesigur. Uneori, lipsa încurajărilor ne determină să ne îndoim de abilitățile noastre. Soluția e să încerci. În fond, ce ai de pierdut? Chiar dacă eșuezi, cel puțin ai învățat o lecție și ai acumulat experiență.

15.  Încearcă să vezi binele în oricine. Pentru că nimeni nu se naște răutăcios, homofob, rasist, misogin and so on. Educația primită, societatea și experiențele avute își pun amprenta asupra noastră și ne pătează. Înainte să etichetezi, încearcă să îți păstrezi inima deschisă și să înțelegi.

16. Nu lăsa să te definească ceea ce alții spun despre tine. E doar perspectiva lor, atât.

17. Nu sări peste etape. Deși este atât de tentant! Când ești adolescent mai ales, îți dorești atât de mult să te maturizezi și să experimentezi viața de adult.

tumblr_static_large

18. Dacă vrei să ai parte de lucruri bune, fii tu schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!

19. Iubește. Pentru că iubirea e o resursa inepuizabilă. Pentru că sentimentele frumoase sunt sănătoase și te fac un om mai bun.

20. Să nu laşi să treacă o zi fără să auzi, să vezi sau să citeşti ceva frumos! – Goethe


Lasă un răspuns