20 de lucruri pe care le-am învățat până la 20 de ani (1)

adelina 8 mai 2016

Am văzut zilele trecute videoclipul Mariei în care ne împărtășește cele 19 lecții învățate de ea până la 19 ani. Mi-am amintit de faptul că aveam și eu de gând să scriu un articol atunci când voi împlini 20 de ani. Bineînțeles că au trecut câteva luni bune de atunci iar eu… Oh well, mai bine mai târziu decât niciodată!

1. Tu ești singurul responsabil pentru fericirea ta. Și niciodată nu vei fi fericit dacă aștepți ca fericirea ta să fie rezultatul faptelor celor din jurul tău. Nu îți căuta fericirea în alții și nu alerga după ea. Fii mulțumit cu tine iar fericirea îți va deveni o constantă stare de spirit.

2. Niciodată nu trebuie să îți fie teamă să greșești. Este singura modalitate prin care poți învăța, progresa și prin care te poți corecta.

3. Întreabă atunci când nu știi. Pentru că oricât de talentați sau inteligenți ne-am naște, cu siguranță niciunul dintre noi nu se naște învățat.

4. Nu încerca să mulțumești pe toată lumea. E o pierdere de vreme, iar unele persoane nici măcar nu merită să te ostenești.

5. Nimeni nu te cunoaște mai bine decât tine(excepție situația de la punctul următor). Indiferent de cât ai fi de nesigur sau confuz, nu te pripi să asculți sfaturile oricui. Păstrează-ți originalitatea în gândire și nu te subestima. Nimeni nu știe mai bine decât tine ce e mai bine pentru tine.

6. Mom knows best. And she knows everything.  Iar aici nu mai am nimic de adăugat.

7. Relațiile sunt efemere. Fie că vorbim de simple prietenii sau relații de dragoste. Nu vreau să vă dezamăgesc, dar dragi adolescenți, persoana aceea pe care o vedeți voi ruptă din soare acum va fi doar o amintire în câțiva ani. La fel și prietenii aceea ”BFF” din școală. Pentru că oamenii se schimbă și la fel o vei face și tu. Vei cunoaște alți oameni la fel de frumoși care îți vor presăra cu amintiri minunate o bună bucată din viață.

8. Există ceva bun în fiecare om. E adevărat că în unele cazuri trebuie să cauți cu lupa acea bunătate, dar.. :))

Suntem rezultatul experiențelor trăite, cunoștințelor acumulate, locurilor văzute, oamenilor întâlniți. Suntem experiența noastră de viață. Când simți că nu poți vedea frumosul într-o persoană, încearcă mai întâi să îl cunoști. De multe ori trăsăturile negative nu sunt altceva decât ambalajele unor răni și frustrări.

9. Nu te opri niciodată din învățat. Niciodată! Viața oricum e prea scurtă, așa că nu lăsa să treacă nicio zi fără să descoperi ceva frumos.

10. Fiecare om știe ceva ce tu nu știi. Iar acest lucru nu are legătură cu educația primită, statutul social sau inteligența. Fiecare individ este unic și are propria sa poveste. Nu te sfii să o asculți dacă ai ocazia!

Și pentru articolul acesta are deja prea multe cuvinte și devine obositor, îl voi continua într-un alt post în care vă voi spune următoarele 10 lucruri pe care le-am învățat până la 20 de ani. Stay tuned.


Lasă un răspuns