Jurnal de călătorie: Ziua 3

adelina 17 septembrie 2015

În sfârșit apuc să scriu și eu articolul despre ultima zi din scurta mea călătorie. De nu știu câte zile tot plănuiesc să îl scriu, dar mereu intervine câte ceva.

Ziua 3 a început tare devreme. Dacă țin bine minte, ne-am trezit pe la ora 4 pentru a prinde trenul. Are rost să mai spun că am fi putut lejer să mai dormim, la câtă întârziere a avut trenul? O adevărată delectare să stai dimineața devreme în gară.

Când ne-am întors de la Tg Jiu am fost nevoite să schimbăm trenul în Simeria, unde am avut aproximativ trei ore de pierdut. Pentru că am vrut să le pierdem într-un mod util, am decis să vizităm Parcul Dendrologic Simeria De la gară până la parc am mers pe jos, pentru că ni s-a spus că e aproape. Mare, mare prostie. Nu, nu e aproape. Bine, nici departe nu e, dar e suficient cât să te obosească, mai ales dacă ai dormit doar câteva ore în noaptea precedentă și mai ai și bagaje….

Acolo am fost întâmpinate de un domn tare amabil, cam cum ar trebui să fie toți cei ce lucrează cu oameni. Ne-a spus că zona este foarte mare (ne-a zis si un număr exact, pe care poate că mi l-aș fi amintit dacă scriam articolul acesta mai repede, nu după mai bine de o lună de la vizita cu pricina 😀 ) și ne-a enumerat câteva lucruri interesante despre ea.

4

Nu mai știu cu exactitate să vă spun ce tipuri de plante/copaci am văzut, pentru că oricum nu mă pricep eu la botanică, dar vă pot asigura că parcul a fost tare fain. Chiar merită vizitat, mai ales dacă mergeți pe la sfârșitul verii, cum am făcut-o noi. Covorul de frunze bate cu mult imaginația și pare desprins dintr-un tablou.

5

Bineînțeles că am reușit performanța de a ne rătăci puțin, dar nu cred că ai cum să nu o faci, date fiind circumstanțele.

La întoarcere, am învățat din experiența de la venire și am luat un taxi până la gară. Deși orașul în sine nu mi s-a părut ceva wow, cel puțin nu mai impresionant decât orașul meu, Parcul Dendrologic mi-a plăcut tare și m-aș mai întoarce.


3 comments

Lasă un răspuns