Și au început pregătirile…

adelina 22 iulie 2015

După ce a salvat-o miraculos din ghearele mamei sale vitrege, care a încercat să o omoare cu ajutorul unui măr otrăvit, prințul a decis să o ceară în căsătorie pe frumoasa Albă-ca-Zăpada. Cu pielea ei albă ca zăpada, cu buzele ei roșii ca sângele și părul său negru ca abanosul, nici nu e de mirare că a reușit să îl cucerească pe prinț, acesta îndrăgostindu-se iremediabil de ea.

Cei șapte pitici, deși erau conștienți că îi vor simți lipsa Albei-ca-Zăpada, nu își mai încăpeau în piele de fericire. Buna dispoziție a Bucurosului, acum accentuată de apropierea marelui eveniment, a reușit să îi molipsească pe toți. Chiar și Morocănosul a schițat un zâmbet discret la aflarea veștii că Albă-ca-Zăpada și-a găsit jumătatea.

Cu o zi înainte de nuntă, piticii s-au trezit dis-de-dimineață, când nici măcar soarele nu a apucat să își facă simțită prezența, și au început pregătirile pentru ceea ce avea să fie o nuntă de poveste. Albă-ca-Zăpada l-a numit „șef de operațiune” pe Înțeleptul, deoarece era cel mai matur, responsabil și desigur, cel mai înțelept dintre pitici.

Acesta a petrecut ore întregi scriind și revizuind listele cu invitați. A fost invitată toată suflarea din regat și din pădure: de la slujnice până la nobili, de la furnici până la păsări și rozătoare.

La asemenea invitați, nu putea fi neglijat meniul. Rușinosul, deși era timid într-ale vorbelor, era un grădinar tare iscusit. Cei mai delicioși morcovi au fost puși la masa iepurilor, cei mai dulci fragi la masa mirilor și toți nuntașii aveau să se delecteze cu fructe și legume proaspete, frumos aranjate, fiind nevoie de o singură privire pentru a-ți lăsa gura apă.

Pentru decorarea sălii, Mutulică și-a folosit talentul de mare decorator. A străbătut pădurea în lung și în lat, a cules cele mai frumoase flori, parfumul lor fiind simțit de la mulți kilometrii distanță, fapt ce îl făcea pe Hap-Ciu să strănute de zor, toate acele arome fiind copleșitoare pentru nasul său sensibil. Aranjamentele realizate de Mutulică aveau să îi impresioneze pe nuntași, provocându-le invidie și celor mai iscusite florărese din ținut.

Toată agitația aceasta părea să îl indispună pe Somnorosul atât de tare, încât la un moment dat nu s-a mai putut abține și a bolborosit Am nevoie de puțină liniște. Acela a fost momentul când Înțeleptul a realizat că era cât pe ce să uite cel mai important detaliu: muzica.

logo

Pentru că atmosfera trebuia să fie una de neuitat, în ajutor au venit cei mai iscusiți muzicieni, a căror faimă era cunoscută în tot ținutul. Vestiți în regat pentru atmosfera pe care o creează, nu s-au lăsat mai prejos nici de această dată și au adus cu ei instrumente fin lucrate și toate cele necesare pentru o nuntă de poveste.

După ce au pus la punct toate detaliile, s-au înscris în campania  organizată de Ebloguri împreună cu Dj For Party.

 

 

 


Lasă un răspuns