Când descoperi o carte bună…

adelina 25 mai 2015

Nu prea obișnuiesc să scriu recenzii pe blogul meu pentru că nu vreau să devină un blog de recenzii.  În plus, sunt genul acela care preferă să citească o recenzie decât să scrie una. Cu toate acestea…

Am primit acum câteva luni drept cadou cu ocazia aniversării mele de 19 ani o carte ce a reușit să îmi depășească într-atât de mult așteptările încât mi-am zis că merită să îi scriu o recenzie.

Deși inițial am fost puțin confuză datorită faptului că, la început, acținea se desfășoară pe trei planuri, capitolele fiind alternate, pe măsură ce înaintam, acțiunea a început să prindă contur. Pe la jumătatea cărții, am realizat că nu citesc doar o carte oarecare menită să mă relaxeze, ci sunt efectiv prinsă într-o poveste și că nu mă voi putea opri până nu voi ajunge la finalul destinației.

Secretul soțului de Liane Moriarty ne invită să fim spectatori la viața de familie a mai multor personaje. Am rămas surprinsă cum viața a trei familii, care aparent nu aveau nici o legătură una cu cealalta, a ajuns să fie influențată de un singur eveniment petrecut cu mult timp în urmă.

Draga mea Cecilia,

Dacă citeşti această scrisoare, înseamnă că am murit, ceea ce, în scris, sună melodramatic, dar presupun că toţi murim la un moment dat.

Cu aceste rânduri începe drama prin care trece Cecilia, o mamă și o soție exemplu. Invidiată de toată lumea pentru cele 3 fiice superbe ale sale și pentru că a reușit să pună mâna pe un Fitzpatrick, Cecilia credea că duce o viață fericită. Această fericire a sa și a familiei sale avea să fie zdruncinată de confesiunea făcută de soțul său….

De ce mi-a plăcut? Încă de la primele capitole puteam să simt cum paginile efectiv zboară. Îmi spuneam „voi mai citi o pagină” iar apoi realizam că am mai terminat câteva capitole. Asta mă face să realizez că citesc o carte cu adevărat bună, ce merită recomandată.

 

 

 

 


Lasă un răspuns