Recenzie Octopussy

adelina 7 aprilie 2015

Am amânat această recenzie rușinos de mult. E adevărat că și lipsa timpului a reprezentat un obstacol, însă nu acesta a fost principalul motiv, ci faptul că aveam (și încă am) sentimente  mixte în ceea ce privește această carte. Să începem. 🙂

În primul rând, trebuie să îi dăm cezarului ce e al cezarului. Deși nu am citit-o până la capăt (vă voi explica mai târziu de ce), trebuie să recunosc că subiectul cărții scrise de Cristina este, cu siguranță, unul original. Nu am mai citit niciodată ceva asemănător din punct de vedere al subiectului.

Acțiunea le are în centru pe cele două gemene, Becks și Hyenna, și familia lor…atipică. Nu am de gând să vă povestesc acțiunea, pentru că nu vreau să dau vreun spoiler (plus ca nici nu o știu pe toată). Vreau să o felicit pe Cristina pentru inițiativă și curaj.

Din păcate, cartea aceasta nu a fost pe gustul meu. Vă spuneam mai în sus că nu am terminat de citit cartea. Ei bine, acum ceva timp mi-am propus să nu mă mai încăpățânez să termin cărți ce nu sunt pe gustul meu. Unul dintre motivele pentru care am tot amânat această recenzie a fost faptul că îmi doream să termin cartea înainte să scriu despre ea, însă cu fiecare capitol parcurs realizam că părerea mea despre ea nu se va schimba. Poate într-o zi, când voi avea timp liber din belșug, îi voi mai da o șansă. Dacă îmi voi schimba părerea, voi reveni cu un update.

Nu aș putea spune că a fost ceva anume ce m-a determinat să îmi displacă, ci cartea ca întreg nu a fost pe gustul meu. Deși sunt o fană a postmodernismului și înțeleg folosirea unui limbaj vulgar, tind totuși să cred că vulgaritatea are de obicei un rol artistic, rol pe care eu personal nu l-am găsit în cartea Cristinei, însă aceasta este doar părerea mea.

Nu zic că e ceva rău să te inspiri din partea mai puțin colorată a lumii în care trăim. Din contră. Marii scriitori au realizat adevărate capodopere inspirându-se din realitățile crude ale vremurilor contemporane lor. Cu toate acestea, cartea Cristinei nu a reușit să mă prindă.

Cred că autoarea ar avea potențial  și, cine știe, poate că următoarele ei cărți vor fi pe gustul meu, însă aceasta pur și simplu nu mi-a plăcut și nu aș fi putut să  scriu o recenzie falsă. Îi mulțumesc totuși Cristinei că mi-a oferit un exemplar și îi doresc succes pe mai departe.


Lasă un răspuns