Schimbări

adelina 5 aprilie 2015

Totul a început într-o dimineață târzie de toamnă. Ana știa că toamna este anotimpul schimbărilor. Soarele nu ne mai zâmbește ca înainte iar frunzele cad, construind un frumos covor arămiu. Privea cu amuzament cum bunicii, mândrii tare, își privesc cu amuzament nepoțeii care alearga de zor, transformând covorul de frunze într-o ploaie cu stropi arămii.

images

Deși peisajul era unul splendid, Anei nu îi mai trezea nici un sentiment. Vedea același peisaj în fiecare an, lucru ce o făcea să se simtă sufocată. Cireașa de pe tort era faptul că toate acele frunze prevesteau venirea iernii, iar ea urma să vadă același strat monoton de omăt…

În acest an era însă decisă: ”Voi privi iarna cu alți ochi.” Ana plănuise de mult timp să privească iarna din alt colț al lumii, un loc unde putea sărbătorii Crăciunul făcând plajă. Un loc unde putea petrece noaptea de Revelion savurând o cupă de șampanie la o terasă pe malul mării, fără ca a doua zi să se teamă că va răci.

Deja începea să se imagineze undeva în Dubai, sărbătorind Crăciunul într-un mod atipic. A pornit în drum spre casă, hotărâtă să rezerve o cameră într-unul dintre cele mai exotice locuri și să își întocmească o listă de cumpărături pentru a pleca la drum pregătită. Mai era însă o singură problemă: Frica ei de a zbura cu avionul.

Nu e nimic, voi merge cu mașina. își zise ea, însă după primele secunde de entuziasm, a realizat că are nevoie de ajutor. Vedeți voi, Ana este adepta plimbărilor în aer liber și al mersului cu bicicleta. Și-a luat permisul de șoferi cu mulți ani în urmă, când tatăl său i-a cumpărat cadou de ziua ei un Smart, care acum zăcea în garaj și îl folosea doar în caz de urgențe.

Cum în ultima perioadă nu s-a mai ivit nici o urgență, Ana nu mai avea nici o idee în ceea ce privea achiziționarea unei roviniete. Din fericire, un amic i-a sugerat să viziteze ODAT.ro.

Aici Ana a găsit informațiile necesare în ceea ce privește achiziționarea unei roviniete, dar și-a și reînnoit cunoștințele în ceea ce privește codul rutier. Acesta a fost însă doar începutul călătoriei….


Lasă un răspuns