Carte vs. Film – Fifty Shades of Grey

adelina 18 martie 2015

Deși a trecut cred că mai bine de o lună de când am văzut filmul „Fifty Shades of Grey”, am întârziat cu recenzia sa din cauza lipsei de timp.  Deși l-am tot amânat, nu puteam să nu scriu acest articol.

Încă de când au anunțat ecranizarea primului volum din triologia Fifty Shades, era de așteptat ca filmul, la fel precum cartea, să nască multe controverse. Dacă în cazul cărții cititorii s-au împărțit în două tabere, și anume, oameni care au iubit povestea și au citit cartea pe nerăsuflate, și oameni care au catalogat-o drept telenovelă (bine, mai există și o a treia categorie, care nu au citit cartea, dar comenteaza și ei să fie în trend), ei bine,  în cazul filmului, lucrurile s-au complicat puțin.

Pe de o parte au fost cei ce au savurat cartea și au fost dezamăgiți de film. Pot spune că mă număr oarecum printre ei, însă e de înțeles. Niciodată un film nu poate cuprinde toate detaliile dintr-o carte. Ar trebui ca filmul să dureze mult mai mult de două ore.

Pe de altă parte au fost cei care nu au citit cartea, iar filmul li s-a părut oarecum ambiguu. Ceea ce e de înțeles, dată fiind absența multor detalii. După părerea mea, filmul este doar o schiță a cărții. Nu poți aprecia frumusețea unui tablou dacă vezi doar schița.

Îi înțeleg și pe cei care nu au gustat nici cartea, nici filmul. Suntem unici, iar perspectivele noastre diferă. Însă nu îi pot înțelege pe acei hateri care urăsc doar pentru că e la modă, gen  ”Fifty Shades of Grey? Ce naşpaa. Am auzit eu ca e aiurea, clar nu îmi place. ”

Mie una mi-a plăcut. Da, lipsesc multe detalii, dar după cum ziceam, întotdeauna cartea e mai bună decât filmul. Mi-a plăcut foarte mult cum a jucat Dakota. Avea acea atitudine inocentă, potrivită pentru Anastasia. Mi-a plăcut povestea în sine și abia aștept partea a doua.


7 comments

Lasă un răspuns