Guest Post: Cum te pot ajuta cărțile de dragoste să ai o relație mai bună

adelina 19 ianuarie 2015

Știm deja cu toții faptul că atunci când citești nu ai decât lucruri de câștigat și nimic de pierdut. Pe scurt, cărțile nu aduc decât beneficii și de aceea cititul ar trebui promovat mai mult. Totuși acestea nu sunt altceva decât generalități și de aceea în acest articol vom vorbi despre ce efecte, pozitive desigur, pot aduce cărțile de dragoste într-o relație.
Dragostea este cel mai frumos sentiment posibil, iar cea mai frumoasă reprezentare a dragostei este prezentă doar în cărți. Zilnic trăim iubirea prin diferite personaje întâlnite în cărți de dragoste care ne fac să iubim alături de ele dar și să plângem în momentele mai dificile. Și totuși, cum pot ajuta cărțile de dragoste o relație ?

Să citești în doi e romantic

Există ceva mai plăcut decât să citiți amândoi într-un parc, îmbrățișati și înconjurați de liniștea naturii ? Eu nu prea cred. Poate că uneori nu știți ce întâlniri să mai organizați pentru a ieși din monotonie. În aceste cazuri vă recomand să încercați să citiți o carte, preferabil să fie una de dragoste, amândoi într-un loc cât mai frumos și mai romantic astfel încât să corespundă cu acțiunea cărții.

Vă vin idei noi

Nu există cuplu în care uneori să nu apară plictiseala. Pur și simplu parcă le-ai făcut pe toate și nu mai știi ce să faci împreună cu persoana iubită. Citind, vei cunoaște și alte tipuri de relații precum și alte activități de cuplu astfel încât este foarte probabil să dorești să încercați și voi ceva nou care să vă scoată din plictiseala în care tocmai vă aflați.

Îți poți cunoaște partenerul/partenera

Citind vei putea să îți cunoști mai bine partenerul sau partenera de viață. Pur și simplu vei afla activitățile cu care acesta este de acord, ce îi place și ce nu, ce își dorește de la o relație șamd. Tot ce trebuie să faci este să fii atent/ă la gesturile sale precum și la ceea ce zice deoarece cititul cărților de dragoste este mult mai profund decât cititul unui roman obișnuit și astfel acesta/aceasta va fi mai sincer/ă.

Puteți învăța din greșelile altora

Se spune că trebuie să înveți din propriile greșeli. Eu cred însă că e mai bine să înveți din greșelile altora. Citind veți cunoaște diferite povești de cuplu și cu siguranță nu vor fi toate chiar roz. Astfel cunoscând problemele cu care se pot confrunta unele cupluri, veți afla și voi cum să evitați situațiile respective astfel încât relația voastră chiar să fie roz.

Veți avea mai multă răbdare unul cu celălalt

Cititul este o activitate care te calmează și te liniștește. Poate că tu citești mai repede decât prietenul tău, sau invers. Astfel va trebui să aștepți să termine și celălalt de citit pentru a da pagina mai departe. Aceasta reprezintă una dintre cele mai bune motive prin intermediul cărora puteți învăța să aveți mai multă răbdare unul cu celălalt.
Așadar, văzând aceste cinci beneficii pe care cititul cărților de dragoste le aduce unui cuplu, nu crezi că ar trebui să începeți și voi să citiți mai mult în doi ?


Lasă un răspuns