Top 5 cărți citite în 2014

adelina 31 decembrie 2014

Îmi vine greu să cred că a mai trecut un an deja. Parcă acum nu de mult începea 2014. Când eram micuță, ardeam de nerăbdare să cresc mare, însă acum mi se pare că timpul trece mult prea repede. 

La fiecare sfârșit de an, privim înapoi spre reușitele sau eșecurile noastre, în timp ce pregătim o noi planuri pentru anul ce va urma, cu speranța că el va fi mai bun decât precedentul. Nu știu cum sunteți voi, dar eu una sunt mai mult decât mulțumită de anul ce a trecut și sunt ferm convinsă că următorul va fi și mai bun.

Nu am de gând să fac o listă cu toate lucrurile bune ce mi s-au întâmplat în acest an, însă voi face un scurt clasament al cărților bune citite în acest an. Să începem 😀

Hoțul de cărți de Markus Zusak – despre care am și scris un articol , cu toate că nu obișnuiesc să scriu recenzii la mine pe blog. (Puteți însă găsi recenzii scrise de mine pe GoodRead.)

Invitație la vals de Mihail Drumeș – povestea ca povestea, însă felul în care a fost scrisă și expresiile folosite…… O,  Doamne! Puteți vedea câteva și aici.

The Fault in Our Stars de John Green – mi-a plăcut atât cartea, cât și filmul.

Nu mă pot decide între Diavolul și domnișoara Prym și Veronika se hotărăște să moară ambele de Paulo Coelho.  Însă mă fascinează ideea de ”ce mult se poate schimba viața noastră în doar câteva zile”.

Last but not least, Fifty Shades of Grey de E. L. James. Am citit doar prima parte din triologie, însă aștept cu nerăbdare filmul.

Voi ce cărți ați mai citit în 2014?

 


7 comments

 1. Din lista ta am citit Hotul de carti, The fault in our stars si fac parte si din topul meu pe 2014. De M. Drumes am citit Scrisoare de dragoste, iar Invitatie la vals am citit-o in 2013 si pot spune ca mi-a placut mai mult Invitatie la vals. Pe langa cartile amintite mai sus as mai pune in top citite 2014: How to kill a mockingbird de Harper Lee, Tai-Pan de James Clavell, Ender’s game de Orson Scott Card, The painted veil de Somerset Maugham si Think big de dr. Ben Carson.
  La multi ani!

  1. How to kill a mockingbird e pe lista mea de to read.
   Am inceput Scrisoare de dragoste dar sunt putin confuza…sunt mai multe povesti intr-o carte?

   1. E doar o poveste in Scrisoare de dragoste, dar naratiunea e relatata subiectiv de catre cele doua personaje principale, in mod alternativ. Iar la inceput cele doua planuri narative nu se intersecteaza si probabil din cauza asta ti-a creat impresia ca sunt mai multe povesti. Sper ca nu am zis prea mult…

Lasă un răspuns