Titlurile potrivite

adelina 4 august 2014

De multe ori, titlurile cărților ne pot influența decizia de a le cumpăra. Mi s-a întâmplat nu o dată să cumpăr o carte doar pentru că m-a atras titlul (sau coperta :D). Uneori titlurile sunt sugestive, alteori abia după ce ai terminat de citit cartea înțelegi semnificația titlului. Citeam aici un articol haios despre titluri, unde ne sunt prezentate variantele sincere ale titlurilor unor cărți foarte populare.

Articolul se numește ”13 dintre cărțile tale preferate dacă titlurile lor erau sincere” și m-am gândit că ar fi haios să îl împărtășesc, să vă amuzați și  voi (nu l-am tradus integral, ci doar titlurile care mi s-au părut mai interesante). Să începem 😀

1. The Fault in Our Stars (Sub aceeași stea)/You will never feel joy again (Nu vei mai simți niciodată bucuria)
Am citit cartea și pot să afirm că și eu aș opta pentru varianta sinceră. Este o poveste atipică, iubirea și umorul negru fiind singurele lucruri care o mențin pe linia de plutire și o împiedică să fie o carte tristă.

2. The Great Gatsby/ Rich White People (Albi bogați)
Nu am citit cartea, însă am auzit că nu e rea deloc. M-am uitat la o parte din film, și sincer nu prea m-a atras. Pur și simplu mi s-a părut că muzica zilelor noastre nu se prea potrivește cu vremurile de mult apuse. O combinație ca nuca în perete, care m-a determinat să închid filmul.

3. Pride and prejudice (Mândrie și prejudecată) /Sexual tension
Titlul foarte potrivit, dacă stăm să ne gândim la tensiunea dintre Liz și Domnul Darcy

4. Infinite Jest/ You will lie about finishing it (Vei minți spunând că ai terminat-o)
Nu am citit cartea, însă chair sunt curioasă dacă o voi putea termina.

Voi ați întâlnit vreodată o carte al cărei titlu vi s-a părut nepotrivit? 😀

 

 

 


4 comments

  1. nu numai o data… pe de alta parte, titlurile sincere nu sunt metaforice si in loc sa invaluie in mister cartea – tocmai ca sa te detremine sa o citesti, ti-ar dezvalui chiar esenta ei (ca si cand te-ai uita la un film politisit, dar deja stii cine e criminalul)

Lasă un răspuns