Cărți pe care (nu) le-aș reciti

adelina 24 iulie 2014

Cu siguranță că ați întâlnit și voi cărți care s-au terminat prea repede. Cărți cărora le duceți dorul și de care v-ați atașat întratât de mult, încât v-ați dori să aveți amnezie, doar pentru a le putea citi din nou având senzația că le citiți pentru prima dată.  Acest lucru nu se poate, însă știu că există unele cărți pe care cu siguranță le-aș reciti. Acestea sunt doar câteva dintre ele, iar ordinea este aleatorie:

1. Sub aceeași stea de John Green ( am devorat-o în mai putin de 24 de ore)

2. Hoțul de cărți de Markus Zusak (genul acela de carte pe care nu doar o citești, ci o trăiești)

3. Fluturi de Irina Binder ( pur și simplu mi-a captat atenția)

4. Cianură pentru un surâs de Rodica Ojog Brașoveanu (defapt, cam toata seria ce o are protagonistă pe Melania Lupu)

5. O păpușă sau alta de Sophie Hannah ( o carte care chiar a reușit să mă surprindă spre final)

De asemenea, există și cărți pe care cu siguranță nu le-aș reciti. Defapt, pot spune că mi-a luat o veșnicie să le termin (asta dacă nu am abandonat).

1.  Dosarul unei morți suspecte. Christine Falls. de Benjamin Black ( nu știu exact care e treaba cu cartea asta, dar m-a plictisit îngrozitor. O poveste lentă și plictisitor povestită, chair dacă aparține genului mister).

2. Alexandru Lăpușneanu de C. Negruzzi (o carte scurtă, știu, dar nu mi-a plăcut de nici o culoare, chiar dacă i-am acordat 3 șanse)

3. De veghe în lanul de secară de J.D Salinger ( singurul motiv pentru care am terminat această carte este că încă am mai sperat până în ultima clipă că își merită reputația. I have never been so wrong….)

4.  Nuntă în cer de Mircea Eliade (deși îl iubesc pe Eliade, cartea aceasta nu mă îndeamnă să o recitesc)

5. Bloody Valentine de Melissa de la Cruz (nici nu îmi amintesc ce a fost în capul meu când am citit-o)

Cam astea sunt cărțile pe care le-aș/nu le-aș reciti. Bineînțeles, lista poate continua. Voi ce cărți recitiți/nu recitiți?


11 comments

  1. Am citi si recitit Dama cu camelii de Alexander Dumas-fiul si as ma rieciti-o, as mai reciti Oscar si Tanti Roz de Eric Emmanuel Schmit, Me before you de Jojo Moyes, Manca Roaga-te Iubete de Elizabeth Gilbert si poate ca ar mai fi dar astea imi vin in minte. Ce nu as reciti? Memoriile unei Gheise (de fapt m-a plictisit atat de tare ca nici nu am terminat-o prea multa descriere pentru gustul meu), Iubit-o, eu ma micsorez de Pascal Bruckner (desi imi plac alte carti ale lui), Nunta in cer dar si La tiganci, etc.

  2. Cireșarii de Constantin Chiriță sunt cărțile mele preferate și le-aș reciti cu mare plăcere oricând aș avea ocazia. În schimb, n-aș reciti Rațiune și simțire a lui Austen sau cărțile lui Kafka ^_^

  3. Fluturi mi-a placut. Sub aceeasi stea doar ce-am terminat-o. Dar m-a cam enervat. Prea cliseu. Rodica Ojog Brasoveanu e fantastica, eu as reciti la infinit seria Agathei Christie cu Poirot. Sunt multe, prea multe carti pe care le-as citi de 100 ori, dar si unele care le-am urat de la inceput. Sunt total de acord cu Christine Falls. Tampita carte…

  4. Aș reciti Viața pe un peron de Octavian Paler, Veronica se hotărăște să moară de Coelho, Vânătăi pe suflet de Sagan, Colecționarul de John Fowles. Nu aș reciti Idiotul lui Dostoievski sau Lolita lui Nabokov…Ar mai fi exemple, dar momentan atât.

Lasă un răspuns