„De-aș avea un soț cât o muscă…”

adelina 7 iulie 2014

Știu că nu obișnuiesc să scriu recenzii la mine pe blog (veți afla în curând de ce) însă de data aceasta voi face o excepție. Despre cartea „De-aș avea un soț cât o muscă…” de Hatice Meryem am aflat de la Diana, care a scris o recenzie acestei cărți pe blogul ei.

Mi s-a părut foarte interesant titlul, așa că nu am ezitat să mi-o cumpăr, mai ales că cei de la Libris aveau reduceri. Astăzi pe la prânz a sosit, iar acum mă pot lăuda că am terminat-o. Are 97 de pagini și este o lectură ușoară, amuzantă și relanxantă.

„De-aș avea un soț cât o muscă…”  este un exercițiu de imaginație. Cartea cuprinde mai multe povești, autoarea imaginându-se în diferite ipostaze, captivă în căsnicii alături de diferiți oameni: un tigan, un poet, un pitic, un hoinar, un bețiv, un pensionar, etc.

Cel mai mult mi-a plăcut „Dac-aș fi soția unui măcelar”, pentru că a fost tare haioasă. Chiar recomand această carte. E potrivita pentru toate gusturile, și este atât de ușor de citit, încât nu o poți numi niciodată „o pierdere de vreme”.


8 comments

      1. Îţi mai recomand 3 cărţi (în caz că nu le-ai citit deja): Oscar şi Tanti Roz de Eric-Emmanuel Schmitt, Mănâncă Roagă-te Iubeşte de Elizabeth Gilbert şi Me Before You de Jojo Moyes (nu ştiu dacă a fost tradusă în română încă, eu am citit-o în engleză în pdf – are scrisul f mare; e superbă!!!)

Lasă un răspuns