Vara și hainele ei neobișnuite

adelina 28 iunie 2014

Luna Iulie se apropie iar noi putem spune că vara și-a intrat în drepturi. Soarele își face simțită prezența prin razele sale arzătoare, lucru care se reflectă atât pe pielea noastră, care capătă o tentă maronie, prin firele decolorate din părul nostru cât și prin îmbrăcămintea noastră.

Și că tot veni vorba de îmbrăcăminte, am văzut zilele trecute ceva ce mi-a trezit unele semne de întrebare și mă gândeam că poate mă lămurește și pe mine cineva.

Se spune că haina îl face pe om. Ei bine, eu sunt de părere că nu ar trebui să punem etichete. Întradevăr, stilul vestimentar adoptat este o metodă bună de a-ți contura personalitatea și de a te exprima. Stilul tău poate spune multe despre tine, însă nu ar trebui privit  ca un element decisiv în formarea unei păreri în legătură cu o anumită persoană.

Cu toate acestea, există anumite piese vestimentare care transmit (defapt urlă) niște mesaje foarte evidente. Piesa vestimentară care mi-a atras atenția și m-a determinat să îmi pun anuminte întrebări sunt acești pantaloni:

jeans-scurti-casual-cu-dantela-alba

Eu în principiu nu am nimic împotriva pantalonilor foarte scurți. Nu mă deranjează când văd pe cineva că poartă pantaloni foarte scurți, atâta tip cât o avantajează. În fond, e foarte cald afară, și nu îți prea vine să porți pantaloni lungi.

Nu, nu sunt de acord cu persoanele corpolente, pe care acești pantaloni arată de parcă ar purta chiloți, însă continuă să îi poarte. Bineînțeles, contează și circumstanțele. E absurd să te îmbraci sumar la biserică sau la anumite evenimente unde e necesară o vestimentație decentă.

Problema mea cu acești pantaloni nu are legătură cu decența, moda sau gusturile, ci are legătură cu modelul lor abstract. Deși pantalonii sunt scurți, buzunarele au rămas la fel de lungi, adică de sub pantalon ies buzunarele. E ca și cum ți-ai lua pantaloni și mai apoi ai trage chilotii peste. Sau, îți iei o bluză și peste ea sutienul. Really?

Oricât m-aș strădui, nu pot înțelege rolul buzunarelor acelea, la fel cum nu pot înțelege de ce ar purta cineva o piesă vestimentară care dă senzația că tocmai te-ai ridicat dintr-un șanț și ți-ai rupt hainele. Mă poate lămuri cineva?


1 comment

Lasă un răspuns