O jumătate de kilogram de mass media, vă rog!

adelina 11 iunie 2014

Cine a citit postarea de ieri de pe blogul meu deja ştie că eu încă mă mai uit la desene animate (desenele animate şi AXN sunt singurele motive pentru care am TV în cameră). 😀

În ultimii ani televizorul a ajuns să fie foarte popular. Toate firmele se întrec în oferte din ce în ce mai avantajoase, astfel încât toată lumea are un televizor cu ajutorul căruia se uită la ştiri, filme, desene, telenovele, etc.
Marx Groucho spunea:

„Găsesc televiziunea foarte educativă. De fiecare dată când cineva porneşte televizorul, mă duc în camera cealaltă şi citesc o carte.”

Eu cred că are foarte mare dreptate. Deşi în teorie televiziunea e o invenţie grozavă, dacă e să o privim din exterior, în zilele noastre televiziunea are mai mult un scop distrugător. Mass media a fost considerată dintotdeauna o mare putere în stat. Defapt, nu e un secret faptul că ea are o mare putere de a manipula, acesta fiind principalul scop pentru care este folosită.

Nu ştiu câţi dintre voi sunteţi fanii reality-show-urilor care apar pe la TV, dar eu vă spun sincer că nu le înţeleg sensul. Adică, hai să fim serioşi….chiar există cineva care crede că acele episoade nu sunt regizate? Mă scot din sărite emisiunile gen Jersey Shore sau Noră pentru mama, care adună la un loc tot ce avem noi mai prost pe planeta asta şi îi fac vedete.

Iar mai apoi, ne mai mirăm de ce generaţiile care vin sunt tot mai proaste, iar ţara regresează în loc să progreseze. Cel mai trist este faptul că mulţi părinţi ocupaţi îşi lasă copiii să se uite la toate aceste emisiuni, fără să realizeze cât de dăunătoare sunt toate aceste exemple greşite. Sunt ridicate în slăvi vedete precum Bianca Drăguşanu, ele ajungând să fie considerate modele de minţile firave ale unor fetiţe de 10-12 ani. Nu, nu e vina acelor fetiţe că la 12 ani îşi doresc buze mari şi consideră silicoanele ca fiind un must have.

Copiii mici sunt uşor de influenţat, neavând suficientă înţelepciune să distingă ce e bine de ce e greşit. Eu când eram mică îmi doream păr lung, ca să îmi pot face codiţe ca şi membrele trupei ASIA. Doamne ajută că nu exista Tonciu pe vremea aceea, altfel cine ştie ce îmi mai doream…

Aţi prostit poporul, cu televizorul.

Motivul pentru care se face acest lucru este cât se poate de evident. Un popor prost e un popor uşor de condus. Nu mă miră că cei ce ne conduc au ca scop îndobitocirea noastră cu aceste reality show-uri, prin care efectiv se pompează în noi kilograme de prostie. Din păcate, lumea a început să se adapteze din ce în ce mai mult, dovada stând în faptul că o emisiune în care o mahalagioaică ne demonstrează cât e ea de analfabetă are mai mult succes decât un documentar. Trist.

Sfatul meu e să vă gândiţi de două ori înainte de a deschide televizorul. Nu alegeţi o emisiune de prost gust în detrimentul unui film bun sau a unei cărţi scrise cu multă pasiune, pentru că aceasta nu este o formă de relaxare. Doar pentru că nu îţi solicită prea mult creierul, nu înseamnă că te relaxează, ci mai degrabă te îndobitoceşte.

 

 


8 comments

  1. Frumos scris si ai perfecta dreptate.
    Din pacate la acele emisiuni se uita mai mult parintii (doar trebuie vazute „doar impreuna” cu parintii).

  2. Mie mi se pare că proştii difuzează prostie fără să-şi dea seama, mergând pe principiul ”cine se aseamănă se adună”. Ca să fiu mai clară, spre exemplu şeful unui canal tv nu va permite difuzarea reality-show-urilor care de fapt sunt regizate sau nu va angaja prezentatori tâmpi care invită în emisiune live numai scandalagii si mahalagioaice, că aşa se gândesc ei că fac rating, iar banii vor curge. Un şef al unui canal tv adevărat nu va urmări asta în primul rând, ci ar difuza materiale care informează, educă pe cel ce priveşte la televizor. Dar asta nu se întâmplă în România, deci toţi sunt proşti.

Lasă un răspuns