Nimeni nu e la fel de frumoasă ca și tine

adelina 27 mai 2014

Sunt în mod categoric o femeie şi mă bucur de asta.

Marilyn Monroe

Am văzut la Andreea un articol despre ce înseamnă, în opinia ei, să fii frumoasă. Acesta fiind un subiect destul de controversat (fiecare având o altă perspectivă și o altă părere), am decis să îl abordez și eu.

După cum zicea și Andreea, ne sunt oferite multe exemple greșite, mass-media promovând modele total nepotrivite. Deși aceste ,,modele” nu ar trebui urmate, din păcate, într-o eră a vitezei, unde părinții nu au timpul necesar să își supravegheze copiii și să le ofere un exemplu pozitiv și demn de urmat, tinerii sunt foarte ușor de influențat. Iar de aici ia naștere această interpretare greșită a frumuseții.

Odată cu popularizarea machiajului și a operaților estetice, acestea au ajuns să fie folosite în exces, frumusețea naturală ajungând să fie tot mai rar întâlnită. Deși sunt de părere că machiajul este un lucru bun și folositor, nu sunt deloc de acord cu excesele din zilele noastre. Machiajul are ca scop conturarea trăsăturilor, evidențierea calităților și acoperirea micilor imperfecțiuni, dar de aici până la a îți zugrăvi în fiecare zi fața cu tone de fond de ten și pudră……

Apreciez foarte mult make-up artiștii, care știu să mânuiască pensula și culorile, reușind astfel să realizeze adevărate opere de artă. Întradevăr, machiajul este ceva uimitor, dacă este folosit în contextul potrivit. Nu văd nimic greșit în a-ți acoperi coșurile din perioada adolescenței (chiar și eu fac asta) cu un baton corector, sau în a-ți  masca cearcănele după o noapte nedormită. Însă mi se pare prea mult să nu ieși din casă fără 10 straturi de fond de ten si 3 culori pe pleoape.

La fel și cu operațiile estetice. Nu sunt împrotrivă, pentru că fiecare are dreptul să se simtă bine în pielea sa și să își corecteze anumite defecte. Însă un rid nu este un defect! ,,Defectele” sunt anumite cicatrici lăsate de un accident sau unele probleme de sănătate. Nu văd de ce toate ,,vedetele” vor să își corecteze ,,micile imperfecțiuni”, când defapt, imperfecțiunile sunt cele care ne fac să fim deosebite.

Dacă stau bine să mă gândesc, nu mă miră. Am fost crescute de mici cu modelul Barbie. Am citit un articol, în care ni se zice că un studiu recent a  descoperit că Barbie care exista acum in piata nu ar putea sa existe in realitate.  Gatul ei imposibil de lung, talia incredibil de mica, gleznele si picioarele ei foarte mici, soldurile prea inguste si capul foarte mare rar pot fi gasite in viata reala separat, daramite toate apartinand corpului unei singure femei. Daca Barbie ar fi reala, gatul ei s-ar rupe de la greutatea capului si pentru ca este prea inalta si slaba, ar trebui sa mearga in 4 membre pentru ca picioarele si gleznele ei nu i-ar putea sustine greutatea, si numai jumatate din organele ei vitale ar incape in corpul ei, pentru ca are circumferinta taliei mult prea mica. Iar incheieturile ei atat de subtiri de la maini nu ar fi capabile sa sustina nici macar greutatea unui portofel in mana. Și atunci ne mai mirăm de ce noile generații tind spre o perfecțiune greșită, când de mici suntem educați greșit.

Pentru a defini frumusețea e nevoie de un singur cuvânt: naturalețe. O naturalețe îmbrăcată elegant în simplitate. Un zâmbet larg care înveselește ziua oricui, o privire sinceră care inspiră încredere și siguranță și o voce plăcută care te face să te simți în largul tău. Așa caracterizez eu frumusețea.

Dragi femei, cel mai important lucru este să nu uităm niciodată că suntem frumoase tocmai pentru faptul că suntem unice, fiecare este deosebită în felul său. A încerca să ne schimbăm, să ne transformăm în ceva ce nu suntem doar pentru a îndeplini ,,standardele societății”, nu este altceva decât o risipire a unicității noastre, și implicit a frumuseții.

„Pentru toate fetele care cred că sunt urâte doar pentru că nu poartă mărimea S: voi sunteți defapt cele frumoase. Societatea este cea urâtă.”

           -Marilyn Monroe


8 comments

 1. Adelina, te admir tare mult. Mi-aș dori, cu toată sinceritatea, să văd peste ani (sau oricând dorești, sper sa mai fiu vie :D) o carte scrisă de tine. Ai talent, și cred că nu sunt prima care o spune. Sper să ai un profesor de română care să îți valorifice „îndeletnicirea” și să te îndrume.
  Te felicit, în primul rând, pentru blog. Susțin că blogurile sunt cea mai faină invenție a internetului, deși le-am descoperit de curând. Până mi-am făcut și eu unul…a mai durat ceva timp 🙂 Te felicit și pentru pasiunea ta referitoare la lectură. E cea mai mare bogăție, crede-mă! Un om care citește e cel mai bogat, e un om iubit, un om deștept. Dar sunt sigură că știai deja. Așa că, așa cum le spun și elevilor mei, citește. Citește orice, oricât, oriunde.
  Să nu uit: dai dovadă de maturitate. Multă maturitate! Ceea ce e foarte rar în rândul tinerilor, și e cam normal. Dar tu ești specială. 🙂

  Apoi… iartă-mă că sunt în afara subiectului. Iartă-mi sinceritatea, dar chiar am vrut să îți scriu! O să te întrebi „de ce la acest articol?”. Pentru că l-am citit de foarte multe ori. Ai atâta dreptate! Nu-mi permit să te contrazic, decât să zic că eu, încă din timpul adolescenței, am considerat că frumusețea-i relativă. Depinde de ochiul celui care privește. Ai mai auzit de asta, nu? E deja un clișeu. Dar eu spun că are și-un sâmbure de adevăr.

  Îți doresc numai bine, spor la învățat, citit și mai ales… scris pe blog! 🙂 Te îmbrățișez!

  1. Multumesc mult. Cred ca acesta este cel mai frumos comentariu primit pana acum. Va dau dreptate, frumusetea e relativa. Eu sunt de parere ca frumusetea sta in ochiul privitorului, si de multe ori, daca apreciem calitatile interioare ale unei persoane, ajungem sa o vedem frumoasa si din punct de vedere fizic.

 2. WOW !!! În sfârşit şi „altceva” decât clişee, stereotipuri, cuvinte ancoră şi tags-uri. SCUZĂ-MĂ dar nu am putut rezista tentaţiei şi m-am abonat la blog !!!

Lasă un răspuns