De ce îmi doresc să am 60 de ani?

adelina 26 aprilie 2014

Da, ciudat știu. Mai ales că sunt femeie, și toate femeile își doresc să rămână cât mai mult timp tinere și frumoase. Să vă spun de ce sunt eu un caz mai aparte.

Da, și mie mi se pare frumoasă perioada aceasta a vieții, și întotdeauna am spus că dacă m-ar întreba cineva la ce vârstă aș fi preferat să mă opresc, aș răspunde sincer ,,16 ani”.

Cu toate acestea, îmi doresc din suflet ca pentru cel puțin o săptămână să am 60 de ani. De ce? În primul rând să demontez miturile cum că ,,Înțelepciunea vine cu vârsta”. Oameni buni, vârsta nu denotă înțelepciunea la fel cum notele nu denotă inteligența. Înțelepciunea este rezultatul experiențelor prin care trecem. E logic că un bătrân este mai înțelept decât un tânăr, dar asta doar pentru că a trecut prin mai multe experiențe, iar ca rezultat al acestor experiențe, viața i-a oferit înțelepciunea. Însă asta nu e o regulă bătută în piatră. Există și situații când anumite persoane, deși în etate, au trecut prin viață ca și gâsca prin apă, neînvățând nimic. Reciproca este valabilă, unii tineri fiind obligați să se maturizeze mai repede, datorită experiențelor precoce prin care au fost nevoiți să treacă.

În al doilea rând, și probabil cel mai important (pentru mine), e că m-am plictisit ca de fiecare dată când am o discuție în contradictoriu să primesc ca și contraargument propoziția ,,Ești tânără”. Defapt, ăsta nici măcar nu e un argument. E doar… ,,hai să zic și eu ceva ca să fie zis, să nu aibă ea ultimul cuvânt”.

10298874_774667135891626_3842185211241938963_nDa, sunt tânără, și da, mai am muuulte de învățat. Dar ghici ce? Toți avem! Nu cred că există cineva care să le știe pe toate. Însă a fi tânăr nu e un dezavantaj care ar putea fi folosit ca și argument. E ca și cum m-aș contrazice cu tine în legătură cu efectele încălzirii globale și la un moment dat aș rămâne fără replică și ți-aș spune ,,Nu ai dreptate, ai o bluza verde”….say whaaaaat?!

Mă întreb cum ar fi dacă nu am avea vârstă, sex sau aspect fizic diferit. Să fim doar niște biluțe de aceeași dimensiune, culoare și vârstă. O Doamne ce de chestii ar ieși la iveală în legătură cu inteligența unora!

 


3 comments

  1. de acord cu tine… mie mi-ar placea sa am vesnic 32 de ani, sincer nu cred ca apuc 60 :))) dar revenind la subiect, asa e, varsta nu e un argument si ma deranjeaza cand e folosit impotriva mea…

Lasă un răspuns