Momentul de care mă temeam a sosit….

adelina 15 aprilie 2014

10007053_470443279723010_914238335_n

Mă temeam de acest moment de aprox 3 săptămâni. Am tot încercat să îl amân, iar în ultima săptămână am tras de timp cât de mult am putut. Însă inevitabilul s-a întâmplat, lăsându-mă cu un sentiment de tristețe și singurătate. Un singur gând îmi bântuie mintea: Nu vreau să ne luăm rămas bun.

Astăzi am citit ultimele pagini din Hoțul de cărți, și deși știam cum se va termina ( am văzut filmul înainte), tot am rămas surprinsă. I-am descoperit povestea și caracterul lui Liesel cu fiecare pagină a cărții, ca și cum atunci aș fi făcut pentru prima dată cunoștiință cu ea.

Detaliile spațio-temporale sunt sarea și piperul acestei cărți. Felul în care autorul a îmbinat ficțiunea cu realitatea, e priceless! Să nu mai menționăm perspectiva narativă! Când moartea spune o poveste, chiar trebuie s-o asculți.

Din păcate trebuie să merg mai departe și să le spun ,,La revedere” lui Liesel, Max, Rudy și tuturor personajelor. Sunt sigură că de fiecare dată când voi răsfoi cartea, mă va cuprinde un sentiment de melancolie. Hoțul de cărți e genul acela de carte care te marchează și cu siguranță o voi reciti.