De ce mi-a plăcut…Filmul ,,Hoața de cărți”

adelina 10 martie 2014

Acum zilele trecute am citit un articol pe blogul iubitului meu   despre un film intitulat  „Hoața de cărți”, care se vrea a fi o adevărată lecție de viață. Pentru că mi s-a spus cum că fetița ar semăna puțin cu mine, am decis să mă uit și eu la film. Nu regret nici o clipă această decizie. Chiar îmi pare rău că nu am descoperit filmul mai devreme, și plănuiesc să îl revăd în viitorul apropiat.

Sunt foarte puține filme care mi-au plăcut, însă pot spune că ”The Book Thief” este al doilea pe listă,după ”A Series of Unfortunate Events”. Întradevăr,  nu sunt eu mare cinefilă, deci nu pot spune că am văzut foarte multe filme. Sunt sigură că exista multe filme bune, care merită văzute.

De ce mi-a plăcut ”The Book Thief”?

Cu siguranță am intrat în pielea personajului. Iubesc secvența în care oamenii sunt obligați să ardă cărți, iar Liesel (personajul principal) se duce, recuperează o carte și o ascunde sub bluză, chiar dacă încă ardea. Cu siguranță aș fi făcut la fel!

De asemenea, mi-a plăcut mesajul transmis. Filmul ne arată puterea pe care o au cuvintele. La un moment dat, Liesel reușește să salveze viața prietenului ei, un evreu care se ascundea de naziști, folosindu-se de puterea cărților.

Filmul este de asemenea potrivit și pentru cei pasionați de istorie, el descriind perioada nazistă, când evreii erau uciși. Este o lecție de viață, care ne pictează cruda realitate a perioadei naziste.

Acestea fiind spuse, recomand cu căldura acest film tuturor. Mie mi-a plăcut foarte mult și consider că cele 131 de minute de vizionare au fost o investiție foarte bună. Sper că în curând voi reuși să achiziționez și cartea după care a fost făcut filmul. Sunt sigură că mă va fascina cel puțin la fel de mult. Dacă ați văzut și voi filmul/ ați citit cartea, aștept părerile voastre. 🙂


Lasă un răspuns